Openingstijden

Maandag

-

Dinsdag

-

Woensdag

-

Donderdag

-

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-

op zaterdag en zondag aanwezig

Adres

Adres:

Zuidzijde 69b, bodegraven

cirkel-22  Mijn naam is Nanda Hoep (Schoonhoven, 1959). Op het artistieke vlak ontwikkelde ik mijzelf via tekenen, aquarelleren en als keramiste. Ik was een periode tuinarchitect en startte uiteindelijk met het tekenen van portretten in pastelkrijt. Dit laatste leidde rond 1993 tot een switch naar olieverf, waarna de eerste portretopdrachten snel volgden.

De portretschilderkunst kan bogen op een eeuwenoude traditie om jezelf, geliefden, familieleden te laten vastleggen in een schilderij. Dat is een aspect dat mij zeer aanspreekt en het is geweldig om aan deze traditie een bijdrage te leveren.

Tijdens een lange reis door Zuid-Afrika raakte ik onder de indruk van de krachtige uitstraling van de in vrijheid levende dieren, en ontstond de behoefte om ook wildlife-portretten te gaan maken. Zodoende schilder ik tegenwoordig olieverfportretten van mens én dier en nam ik inmiddels deel aan diverse exposities, in binnen- en buitenland.

Kenmerkend voor de eigenheid in mijn werk zijn de benadering van het onderwerp, die zich vooral uit in de manier van uitsnede – macro – en de lichtval. Toeschouwers (en nieuwe eigenaren) van mijn werk voelen zich bij de wildlife-schilderijen vaak zeer close met het dier door bijvoorbeeld de blik in de ogen en de majestueuze, unieke en onaantastbare uitstraling van het geportretteerde dier.