Openingstijden

Maandag

-

Dinsdag

-

Woensdag

-

Donderdag

-

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-

op zaterdag en zondag aanwezig

Adres

Adres:

Het Kerkstuk 1, Reeuwijk-Brug

E-mail:
cirkel-41  Mijn naam is Willem van Weerdhuizen. Geboren in 1946 in Reeuwijk, sinds 1970 woon en werk ik in de gemeente Nieuwkoop. Getrouwd 3 kinderen en inmiddels 5 kleindochters en dat is een feest.
Na de middelbare school ben ik naar de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam  gegaan. De kunst trok wel, maar er werd eerst gekozen voor de technische wetenschappen. Ik ben technisch tekenaar,  betonconstructeur geweest en afdelingsmanager bij de gemeente Nieuwkoop.
Begin jaren negentig maakte ik mijn eerste schetsjes en aquarellen tijdens mijn vakanties en in de weekenden. Dit  groeide al snel uit om overal, tijdens het varen en fietstochten, enz snelle impressies te maken. In het Reghthuys in  Nieuwkoop heb ik bij Leo Verbeek en Ted Teroo, teken- en schildercursussen gevolgd en verder in Alphen a/d Rijn.
De laatste jaren heb ik de schoonheid van de directe omgeving  herontdekt. Wat een schitterende dorpen, steden en  landschappen hebben wij in het Groene Hart.  De rietcultuur van de nieuwkoopse plassen. Prachtig in het vroege voorjaar als grote delen gemaaid zijn en het landschap heel open wordt. De vergezichten in de Meije richting Bodegraven, de Hollandse Kade. De Molenviergang in Aarlanderveen in een wijds landschap. De winterlandschappen in Nieuwkoop van het afgelopen jaar en dit jaar waren schitterend en inspirerend. Het zijn wisselende landschappen in prachtig licht. Soms zijn het felle kleuren in geel, oker en diep blauw. Dan weer in de grijze en aarde tinten van de Haagse School.