(3D) Street Art wordt georganiseerd door de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk http://www.kunstencultuurbenr.nl

Dit jaar organiseert de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk in samenwerking met de Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk een spectaculair Street Art evenement.  Street art is tegenwoordig een belangrijke kunststroming geworden. Op 24, 25 en 26 mei schilderen Nederlands bekendste Street Art Kunstenaars live in Bodegraven en Reeuwijk.

Zondag 27 mei zijn alle 3D grondschilderingen en muurschilderingen klaar en toegankelijk voor publiek. Iedereen kan op de grondschilderingen staan waar en fantastische 3D foto’s maken.  Er komen in totaal 8-9 grondschilderingen en 2 muurschilderingen.

3D grondschilderingen worden vaak gebruikt voor het creëren van een optische illusie met perspectief en toont bij de juiste kijkhoek bijvoorbeeld een diepte effect, een gat in de grond of een rechtopstaand realistisch object. Een 3D grondschildering ziet er op het eerste gezicht vaak vreemd en vervormd uit, het driedimensionale effect is alleen te zien wanneer vanaf het juiste kijkpunt wordt gekeken. Het beste effect krijg je vanuit een lens en fotografie.

 

Op het Raadhuisplein zal er geschilderd gaan worden door Leon Keer en Remko van Schaik.

           

Bij het Eversthuis zal er geschilderd worden door Ruben Poncia en Rianne te Kaat.

              

Bij de fontein zal er geschilderd worden door Dopie:

Bij het Willemsplein zal er geschilderd worden door de KBTR en David ter Horst.

         

Bij Miereakker Reeuwijk zal er geschilderd worden door Narda en Maureen Kolhoff.

           

Muurschilderingen Eversthuis:

Street Art expositie Kerkstraat 12 Bodegraven

Tijdens de Kunstroute heeft de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk ook georganiseerd dat er wordt gezongen en gedanst. Voor locaties en tijden kan men straks op de volgende website kijken: http://kunstkringbodegraven-reeuwijk.nl/