Op zaterdag 15 en zondag 16 mei 2021 is tijdens de Atelier-Kunstroute op meer dan 70 locaties werk te zien van bijna 100 kunstenaars uit Bodegraven, Driebruggen, Nieuwerbrug, Reeuwijk-brug, Reeuwijk-dorp en Waarder.

De meeste disciplines uit de beeldende creatieve wereld zijn vertegenwoordigd. Twee en drie dimensionaal werk zijn in verschillende stijlen gelijk verdeeld. Er wordt veel figuratief gewerkt. Portretten en diervoorstellingen zijn geliefd naast landschappen en onderwerpen uit de natuur. Ook gestileerd en volledig abstract werk heeft enthousiaste beoefenaars. Kortom, er is voor elk wat wils.

bezoekers-in-de-tuin-van-de

Wil je deelnemen aan de Kunstroute 2021?

(ook als je geen expositieruimte hebt)

Deelnemers aan de Kunstroute 2021

Er zijn al bijna 100 deelnemers aan de Kunstroute van 2021. Hieronder zie je alle deelnemers. Klik op de foto’s voor meer informatie.

Wil je zelf deelnemen? Klik dan hier om je aan te melden!

Adrienne Oostveen

Schilderijen

Adrienne Oostveen

Figuratieve schilderijen op basis van acryl.

Expositieadres:Overtocht 29, Bodegraven

Telefoon:06 23 72 22 78

Robert Scholten

Schilderijen

Robert Scholten

Robert Scholten tekent en schildert wat hij leuk vindt. Vaak staat de vraag centraal: “Wat gebeurt hier, wat gaat hier gebeuren of wat is hier gebeurd?” Veel van zijn schilderijen ontleent hij uit scenes van films of eigen foto’s of oude ansichtkaarten uit de vorige eeuw.

Lonneke Warmenhoven

Schilderijen

Lonneke Warmenhoven

Schilderijen met gemengde techniek en acryl. Vormgeving: bloemen, natuur, mensen en abstract. Ik houd van frisse kleuren.

Expositieadres:De Ark, t’Kerkestuk, Reeuwijk

Telefoon:0182 364 487

Ankie Verbree

Beeltenissen van hout en steen

Ankie Verbree

Op mijn reis naar Santiago zag ik in een kapel een schilderij hetgeen ik gefotografeerd heb. Thuisgekomen ben ik naar aanleiding van deze foto gaan proberen om deze beeltenis in een schijf hout uit te werken. Dit was het begin van een passie om uit stenen en hout “iets” te maken. Een passie waaraan ik al 6 jaar erg veel plezier aan beleef.

Expositieadres:Noordzijde 37, Bodegraven

Telefoon:0172 611 775

Magda Rijneke

Keramiek

Magda Rijneke

De keramische werken van Magda horen thuis in een traditie van pottenmakers, die vooral bewogen worden door het aardse van de klei. Ze werkt graag met oxides die aan de klei een bijzonder kleur effect geven waarbij de structuur van de huid een belangrijke rol speelt. In de eenvoud van vorm zoekt zij naar nuances in de doorwrochte huid. Door het gebruik van grove chamotte en oxides worden de contrasten tussen glad en grof, ruw en structuur benadrukt. De werken worden handmatig opgebouwd en zijn uniek en eenmalig. Zij zijn puur, perfect in het niet perfecte en elke kant ervan heeft iets verrassends. Magda laat zich inspireren door de natuur, maar vooral de aardse kleuren van de herfst zijn haar grootste inspiratiebron. Het lijkt dat ze met haar werk als het ware de mineralen aan de aarde onttrekt.

Expositieadres:Zuidzijde 69b, Bodegraven

Telefoon:0172 645 211

Annet Perdijk

Schilderijen

Annet Perdijk

Ik heb altijd wel als ‘CreaBea’ in het leven gestaan. In het basisonderwijs, waar ik meer dan 25 jaar werkzaam was, kwam die creativiteit goed van pas. Pas in een latere fase van mijn leven besloot ik meer ‘werk’ te gaan maken van het schilderen. Voornamelijk ter ontspanning, een uitlaatklep en gewoon gewoon… omdat het heerlijk is om te doen. Na een beginperiode van vooral figuratief werken en aquarelleren is daarna de interesse in abstracte schilderijen meer gegroeid en ontdekte ik vrijer/abstract en kleurrijker werken in acryl. Door het experimenteren met middelen en materialen ontstaan diverse gevarieerde effecten. Het resulteert vaak in kleurrijke schilderijen die geleidelijk tot stand komen door gevoel/kleuren/verf te laten stromen. Een spel van kleur, vorm, structuur… ook voor mij is het eindresultaat nog elke keer een verrassing. Ondanks het feit dat ik nu al geruime tijd schilder blijf ik ontdekken en experimenteren en ontstaat mijn intuïtief eigen sfeer en creaties… gewoon… zoals ik ben… en wat er ontstaat? Keep watching!  🙂

Telefoon:06 42 76 64 70

Expositieadres:Zuidzijde 69b, Bodegraven

Nelleke van Walbeek

Schilderijen

Nelleke van Walbeek

Nelleke is als boerendochter gewend met dieren te leven. Haar keuze om dieren te schilderen is dus eigenlijk een logische. Op dit moment werkt ze aan haar project “Ode aan de Boer”. Deze zogenaamde “Oude Koeien”, gehouden door de boeren van nu.

Telefoon:06 29 32 21 06

Adri Oosterboek

Objecten

Adri Oosterboek

Met een hoofd vol ideeën ontstaan vanzelfsprekende beelden, gemaakt van materiaal wat op mijn pad komt.

Expositieadres:Hoek 29, Bodegraven, Bodegraven

Telefoon:06-28756594

Ans Kroeze

Beelden in steen

Ans Kroeze

Ap Quist

Fotografie

Ap Quist

“Mijn fotografie kenmerkt zich door de schoonheid van gewone- of oude doorleefde onderwerpen. Een (goede) foto vertelt vaak zijn eigen verhaal of roept een spanning op die het gewone verheft tot iets Aparts.”

“Fotografie is voor mij emoties uit de werkelijkheid knippen. Ook gebruik ik mijn camera wel zoals een schilder zijn penseel”.

Expositieadres:Korte Waarder 19, Nieuwerbrug (Koetshuis Boerderij BuitenLand)

Telefoon:0172 611 271

Adrie Zaalberg

Glaskunst

Adrie Zaalberg

Geïnspireerd door de altijd wisselende lichtval van dit transparante materiaal maak ik objecten van glas voor binnen en buiten. De technieken die ik gebruik zijn glasfusie en glas in lood.

Expositieadres:Noordstraat 6, Bodegraven

Telefoon:06 46 51 29 12

Henny de Hoog

Schilderijen

Henny de Hoog

Ik schilder met olieverf, acryl en aquarel. De laatste 2 jaar voornamelijk portretten. Maar ook dieren en landschappen.

Telefoon:06 22 85 63 42

Margot  van der Laan

Zeefdrukken

Margot van der Laan

Zeefdrukken van alledaagse dingen uit mijn omgeving en dan net even anders verbeeld.

Expositieadres:Streekmuseum Reeuwijk, Oudeweg 3, Reeuwijk

Telefoon:06 14 75 37 75

Ditte van Dijk

Olieverfschilderijen en aquarellen

Ditte van Dijk

De onderwerpen zijn vaak met een maritiem tintje en meestal realistisch vormgegeven.

Expositieadres:Jachtwerf Rik Homan, Platteweg 33, Reeuwijk

Telefoon:06 22 24 89 65

Joke Welings

Gehaakte en gebreide accessoires

Joke Welings

Van zijdelint haak en brei ik kettingen, armbandjes en sjaaltjes. Vanwege het gewicht van het materiaal zijn deze accessoires heerlijk in het dragen, terwijl het wel een heel speciale uitstraling geeft.

Telefoon:06 44 65 68 14

Nisett de Wit

Schilderijen

Nisett de Wit

Nisett de Wit, schildert realistisch en heeft al vele portretopdrachten mogen doen. Ook schildert zij plein air in de natuur, still’s taferelen of van oude foto’s.  De laatste tijd werkt zij echter met een lossere impressionistische toets. Als schilder is het haar passie om zich te blijven ontwikkelen. Deze expositie zal o.a. haar nieuwste werk te zien zijn, anders dan men gewend was. Nisett maakt deel uit van het kunstenaarscollectief Hoek 29, waar zij met veel plezier teken- en schilderlessen geeft.

Expositieadres:Marktstraat 27-29, Nieuwerbrug aan den Rijn

Telefoon:06 15 26 39 57

Flora van der Valk

Schilderijen olieverf

Flora van der Valk

Olieverfschilderijen.

Expositieadres:Pr Willem Alexanderstraat 34, Waarder

Telefoon:06 34 25 72 72

Ellie van Duuren

Schilderijen

Ellie van Duuren

Schilderijen in acryl en olie.

Expositieadres:Pr. Willem Alexanderstraat 34, Waarder

Telefoon:0348 501 364

Engelbertus Broekhuizen

Beelden

Engelbertus Broekhuizen

Roestvrij stalen sculpturen.

Ineke Smienk

Glaskunst

Ineke Smienk

Glasfusie is het versmelten van glas op hoge temperatuur in een speciale glasoven. Ineke Smienk woont en werkt in Harmelen alwaar zij sinds 1999 haar atelier Levend Glas heeft. In dit atelier houdt zij zich naast glaskunst bezig met schilderen, tekenen en recyclekunst waar in fantasie een leidraad is. Ook geeft zij veel workshops op het gebied van glasfusie. Tijdens de atelierroute zal zij voornamelijk glaskunst tentoonstellen.

Expositieadres:Zuidzijde 47, Bodegraven

Telefoon:06 18 44 17 05

Waardevolle Wilgenstreken

Waardevolle Wilgenstreken

Rina de Boevere: schilderijen, sieraden, glasgraveren, zentangle. Gerdien Achterberg: schilderen.

Expositieadres:Pr. Willem Alexanderstraat/parkeerterrein - in garages achter woonadres 32, Waarder

Telefoon:06 50 54 28 73

Cor Veelenturf

Schilderijen, tekeningen, etsen en beelden

Cor Veelenturf

Cor Veelenturf (1923–2002) was dan wel een traditioneel kunstenaar die niet abstract werkte, maar van stijl wisselde hij behoorlijk vaak. Hij was een echte duizendpoot. Verschillende technieken paste hij bovendien moeiteloos toe. Alleen al de prenten zijn daar het bewijs van. Linoleumsnede, ets, litho en droge naald: daarvan zijn schitterende voorbeelden in de tentoonstelling te bewonderen. Treffende portretten, fleurige aquarellen, doorwrochte stillevens, tekeningen uit de tijd van zijn academieopleiding, beeldjes van boeren en kaashandelaren. Er zullen tekeningen, grafiek en aquarellen voor betaalbare prijzen te koop zijn.

Expositieadres:De Doortocht, Doortocht 11, Bodegraven

Telefoon:0172 61 63 66

Joke Vreeburg

Textiel objecten

Joke Vreeburg

Als textiel kunstenaar beschildert Joke Vreeburg vooral zijde en verwerkt deze tot unieke creaties. Kleur, kleur, transparantie en materiaal inspireren haar bij het maken van textielobjecten waarbij de textiel gecombineerd kan worden met andere materialen.

Expositieadres:Dronenpark 20, Bodegraven

Telefoon:0172 61 43 01

Anneke van den Broeke

Schilderijen en foto’s

Anneke van den Broeke

Tekenen en schilderen zijn van jongs af aan een hobby van mij. Ik maak daarbij gebruik van verschillende technieken. Ook fotografeer ik graag. Bronnen van inspiratie zijn: de natuur, muziek, poëzie en mijn geboorteland Indonesië.

Expositieadres:Kerkstraat 22, Bodegraven

Telefoon:06 21 21 44 87

Renee Geneste

Schilderijen

Renee Geneste

Steden weergegeven met transparant gebruikt acryl op het nieuws van alle dag. Ik werk invoelend expressief waardoor de dynamiek van de stad tevoorschijn komt. Wisselwerking tussen fysieke infrastructuur en menselijke emoties maken iedere stad uniek in sfeer en energie.

Expositieadres:Drieblad 12, Reeuwijk

Telefoon:06 55 52 62 60

Mayke Janssen

schilderen, zeefdrukken, kastjes

Mayke Janssen

In het Atelier voor creativiteit en kunst geef ik lessen en maak zelf zeefdrukken op textiel, d.m.v. sjablonen; schilderen, van realistisch tot abstract; kastjes, waarin ik herinneringen uitbeeld naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis. Het Atelier is onlangs gerealiseerd als een nul op de meter woning, en is 1 van de 5 eco woningen te Reeuwijk.

Telefoon:06 22 05 87 41

Expositieadres:Meentweide 84, Reeuwijk

Marij de Graaf

Keramiek

Marij de Graaf

Marij de Graaf maakt met de hand opgebouwde beelden en wandobjecten van keramiek, meestal geïnspireerd op de natuur. De combinatie met verschillende materialen, zoals plexiglas, geeft een bepaalde spanning aan het werk.

Expositieadres:Dronenpark 20, Bodegraven

Telefoon:06 29 58 02 72

Anne Hilkens

Keramiek

Anne Hilkens

“Spelen met ruimte, licht en schaduw, vorm en kleur, op zoek naar evenwicht” De rode draad in mijn werk is eenvoud die kracht en schoonheid wil uitstralen. Deze schijnbare eenvoud is een zoektocht naar evenwicht tussen spanning en harmonie, verstilling en dynamiek, een balans tussen vorm, kleur en ruimte. In mijn werk probeer ik een sfeer van sereniteit, rust en contemplatie op te roepen en tegelijkertijd elementen van spanning in te bouwen. De beelden die ontstaan hebben een monumentaal karakter.

Expositieadres:Zwanebloem 30, Reeuwijk

Els de Jong en Kees Groen

Beelden, keramiek

Els de Jong en Kees Groen

Kees heeft een prachtige beeldentuin aan het water in Randenburg. Els heeft een eigen atelier in den Ham, Boskoop, langs de Gouwe, waar zij ook les geeft in keramiek en beeldhouwen.

Expositieadres:Beeldentuin Kees Groen, Reeuwijk

Telefoon:06 53 87 85 79

Hans den Hollander

Schilderijen en sculpturen

Hans den Hollander

Na ruim veertig jaar als zelfstandig ondernemer koos P.J.(Hans) den Hollander in 2010 voor een andere koers. Met het maken van beeldende kunst werd een hervonden weg ingeslagen. Een passie die omarmd werd in al zijn facetten en technieken. In zowel abstracte als figuratieve stijl. 2 en 3 dimensionaal. Met maar één doel: het raken van mensen door zijn werk, en met maar één wens: dat men geniet van zijn kunst.

Expositieadres:Prins Hendrikstraat 35, Bodegraven

Telefoon:06 53 75 65 62

Schildersgroep Driebruggen

Schilderijen en tekeningen

Schildersgroep Driebruggen

Onderstaande Driebrugse schilders tonen meerdere technieken:

Gerrit Beerda, Ingeborg Dijkstra, Netty de Groot, Antoinette Gutter, Janny Kastelein

Expositieadres:Huis van Alles, Laageind 1, Driebruggen

De BeeldenTuin

Schilderijen, beelden, sculpturen

De BeeldenTuin

Expositieadres:Lindenhovestraat 2, Zwammerdam

Telefoon:06 11 43 79 88

Catharina van Beek

Schilderijen

Catharina van Beek

Werk voornamelijk met acrylverf. Werk op doek of papier. Onderwerpen gevarieerd.

Telefoon:0182 582 543

DJ Femina Ignis

Muziek

DJ Femina Ignis

Als DJ mix ik digitale muziek. De soort muziek die ik draai is Techno, maar ook lounge. DJ-ing is een vorm van kunst.

Expositieadres:Rendiermos 22, Reeuwijk

Netty Brouwer

Beelden

Netty Brouwer

Netty werkt met diverse steensoorten zoals springstone, albast, serpentijn en speksteen. Deze serie is gebaseerd op verschillende vormen van zeedieren.

Expositieadres:Dronenpark 20, Bodegraven

Telefoon:0172 613 157

Marti van Kranenburg

Fotografie

Marti van Kranenburg

Ik maak stillevens die er fragiel uit zien. Ook maak ik mooie geabstraheerde beelden van afval, soms kleurrijk. Of van fruit en groente zoals u dat nog niet heeft gezien.

Telefoon:06 53 21 42 44

Toos Vunderink

Beelden

Toos Vunderink

Toos beeldhouwt in steen. In Marmer en Belgisch Arduin houwt zij moderne vormen. Naar een ontwerp of tijdens het houwen in de steen ontstaat een beeld.

Expositieadres:Treebord 94, Reeuwijk

Telefoon:06 23 08 27 01

Cees in ‘t Veld

Schilderijen en beelden

Cees in ‘t Veld

Hoewel ik al geruime tijd in Bodegraven woon, is Dordrecht de stad waar ik ben geboren. Tekenen en schilderen zijn van jongs af aan een hobby van mij geweest en ik heb verschillende technieken beoefend. Ik werk zowel realistisch als abstract. Meestal is de natuur mijn inspiratiebron. Sinds enige tijd ben ik ook bezig met beeldhouwen.

Expositieadres:Kerkstraat 22, Bodegraven

Telefoon:06 30 93 11 47

Beeldend

Beelden

Beeldend

Deelnemers:

Vera Bos, Marjolijn Bos, Petri Stap, Annemiek Koot, Cockey Kooij, Wil Boele, Lia Veelenturf, Marian van Os en Marjan Patist.

Expositieadres:Werkplaats van 't Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven

Telefoon:06 24 21 03 77

Willeke Piket

Schilderijen en beelden

Willeke Piket

Ik schilder voornamelijk abstract met een realistisch tintje. Ook boetseer ik beelden naar eigen ontwerp.

Expositieadres:Noordstraat 22a, Bodegraven

Telefoon:0172 61 53 36

Wil Baas

Schilderijen

Wil Baas

Ik maak realistische schilderijen in olieverf, met de natuur als uitgangspunt.

Expositieadres:Noordstraat 22a, Bodegraven

Telefoon:06 49 87 49 81

Elise Neve – Studio Glashelder

Glaskunst door middel van glasfusing

Elise Neve – Studio Glashelder

Elise Neve maakt onder de naam Studio Glashelder staande objecten, schalen en sieraden van glas. De objecten worden door middel van glasfusen met Bullseye glas gemaakt in een kleine studio aan huis. Door haar achtergrond als neuropsycholoog is Elise geïnteresseerd in zintuigelijke informatieverwerking en kenmerkt haar werk zich door veel kleur, textuur en gelaagdheid.

Expositieadres:Willemstraat 43a, Bodegraven

Marry Buiks

Glas

Marry Buiks

De magie van glas. Glas is sterk, zwak, breekbaar en koppig. Marry Buiks maakt zijn objecten door middel van glasfusing. Dit is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren worden samengevoegd door ze gedeeltelijk te versmelten. Met gebruikmaking van verschillende technieken en materialen en door soorten en kleuren glas te combineren lukt het Marry om objecten te maken die door de sprankeling in het glas zijn kunstwerk tot leven doet brengen. Het is en blijft een genot om naar glas te kijken en te genieten van wat lichtinval met glas doet.

Expositieadres:Zuidzijde 92, Bodegraven

Telefoon:06 51 42 18 61

Jelle Drenth

Beelden, Schilderijen

Jelle Drenth

Beelden in Steen, Springstone, Serpetijn (Opaal en Blackstone) voornamelijk figuratieve vormen en enkele daarna geabstraheerd. In 2001 bij Wim Verwoerd in de Meije begonnen en geleidelijk aan werd beeldhouwen een belangrijker kunstvorm dan schilderen. Ook heb ik in een bronsgieterij gewerkt en maak en giet bronzen beelden na opdracht. Schilderijen acryl op doek, nu alleen nog in opdracht. Schilderen ben ik in 1984 begonnen met potlood, houtskool, pastel, aquarel, olieverf en uiteindelijk alleen nog acryl. Heb bij diverse docenten les gehad waaronder ook Masterclass.

Expositieadres:Noordstraat 39, Bodegraven

Telefoon:0348501850

Jenny Drenth

Keramiek

Jenny Drenth

Jenny maakt tegenwoordig Keramiek Beelden figuratief maar dan in fantasievorm en het is nog steeds zeer kleurrijk. In 1998 begonnen bij diverse docenten waaronder ook masterclass lessen. Jenny en Jelle exposeren bij PACOVINHA waar een wijn proeverij tijdens atelierroute plaats vind.

Expositieadres:Noordstraat 39, Bodegraven

Telefoon:0348501850

Marianne van Waalwijk

Collage en keramisch werk

Marianne van Waalwijk

De collages die ik maak vertellen een verhaal, soms is dat duidelijk zoals in Land@scape. Maar in Land Face is dat verhaal meer op de achtergrond. Ik werk altijd rondom een thema, deze kunstroute kunt Land Face en Meet the Mythologie bekijken.

Expositieadres:Zuidzijde 27, Bodegraven

Telefoon:06 23 50 79 33

Leo van den Boogaard

Schilderijen (acryl)

Leo van den Boogaard

Diverse uitingen zoals modern – abstract – kubisme – stillevens – artiesten – dieren – kinderschilderijen – natuur etc etc.

Expositieadres:Kapberg 23, Bodegraven

Telefoon:0172 614 240

Aadje Overeijnder

Schilderijen

Aadje Overeijnder

Semi abstract / zeilboten

Expositieadres:Roei- en Zeilvereniging "Gouda". Notaris d'Aumerielaan 35, Reeuwijk

Telefoon:0182 392 945

Iris Rijntjes

Sieraden

Iris Rijntjes

Ik maak moderne sieraden van zilver, staal, goud en stof, vaak gecombineerd met andere materialen en (edel)stenen. Krachtig, stijlvol, elegant.

Expositieadres:Zuidzijde 47, Bodegraven

Telefoon:06 48 70 07 98

Wilma Kempe

Schilderijen en beelden

Wilma Kempe

KempeKunst presenteert haar complete werk. Bijna 200 schilderijen en tientallen beelden, waaronder veel – niet eerder geëxposeerd – ‘nieuw werk’. In de aanbieding ook tal van ‘eerder werk’ dat voor de gelegenheid in een nieuw jasje is gestoken.

Expositieadres:Kerkstraat 72, Bodegraven

Telefoon:06 30 90 78 47

Barry Passchier

Textielkunst; fabric pictures

Barry Passchier

De “fabric pictures” van Barry Passchier ontstaan soms vanuit een idee of een schets, maar vaak begint ze met het materiaal: lapjes gebruikt textiel. Ze kiest ze intuïtief bij elkaar, waarbij kleur, materiaal en textuur een rol spelen. Vervolgens begint ze een ontdekkingsreis met stof, naald en draad waaruit gaandeweg een afgewogen compositie ontstaat. In haar werk zijn veel interieurs met tafels te zien, Daarnaast verwerkt ze persoonlijke elementen, zoals haar dagelijkse bezigheden of aspecten uit haar verleden als architect. Maar haar werken ontstaan allemaal vanwege het plezier in het zoeken naar de juiste balans met stoffen en steken.

Expositieadres:Hoek 29, Marktstraat, Bodegraven

Marijke van Es

Keramiek

Marijke van Es

Klei is het materiaal, dat mij uitnodigt om iets te ontwerpen, waarbij emotie een grote rol speelt. De eigen gemaakte glazuren in vele aardse kleuren zorgen dat mijn werkstuk tot leven komt. Verschillende stooktechnieken vormen een uitdaging om tot mijn eindproduct te komen.

Expositieadres:Huis van Alles, Kaagplein 13, Reeuwijk

Telefoon:06 22 22 68 70

Corrie Voordouw

Keramiek

Corrie Voordouw

Corrie volgde de opleiding tot keramiste bij de Nederlandse Keramiekopleiding Gouda. Patronen in klei aanbrengen is voor Corrie steeds weer een uitdaging. In 2019 is zij uitgekozen om bij De Fundatie/Nijenhuis tijdens de Zomerexpositie te exposeren.

Expositieadres:Zuidzijde 47, Bodegraven

Telefoon:06 24 69 04 08

Nanda van  Beek

Schilderijen en tekeningen

Nanda van Beek

De werkelijkheid verwondert me. In tekening of schilderij breng ik mijn kijk daarop tot leven. Meestal net even anders, door iets toe te voegen wat er niet is of iets weg te laten wat er wel is, ook door toepassing van een andere lichtval of kleurschakering. Ik volgde van 1970 tot 1976 de opleiding tekenen, schilderen en ontwerpen aan de Academie van Beeldende kunsten in Rotterdam, heden Willem de Kooning Academie. Destijds trok de tentoonstelling van de surrealist Salvador Dali in museum Boymans van Beuningen enorme bezoekersaantallen, evenzo de grote tentoonstelling over het Amerikaans hyperrealisme. Kunststudenten waren bijzonder welkom op de opening!

Expositieadres:Buitenkerk 57, Bodegraven

Telefoon:06 24 25 02 61

Piet van der Zee

Schilderijen

Piet van der Zee

In mijn schilderijen ga ik weinig onderwerpen uit de weg. Landschappen, stillevens, religieuze werken en ook portretten. Mijn stijl is realistisch, maar ook het impressionistische (meer suggestief) spreekt me aan. Wat mij ‘triggert’ is de geweldige kleurenvariëteit van mens en natuur.

Expositieadres:Noordstraat 46, Bodegraven

Telefoon:06 33 95 52 11

Ysbrand Swart

Fotografie

Ysbrand Swart

Fotografie heeft de pretentie om de werkelijkheid vast te leggen. Echter, de fotograaf heeft de mogelijkheid om de werkelijkheid op een eigen manier vorm te geven. De werkelijkheid is naar mijn mening dan zeker nog niet af. In mijn fotoserie benadruk ik het aspect van het niet-af minimalistisch aspect.

Expositieadres:Marktplaats 27, Bodegraven

Telefoon:06 52 35 77 67

Cees Nell

Schilderijen

Cees Nell

Ik kreeg op mijn 65e verjaardag een teken- schilder cursus cadeau. Dit was het begin van een nieuwe carrière als schilder van olieverf op paneel. Stillevens – winterlandschappen en ook wel andere opdrachten. Wat ik met heel veel plezier doe.

Expositieadres:Beemdgras 6, Bodegraven

Telefoon:06 57 42 00 51

Henk Oskam

Gedichten, romans en fotokunstdruk

Henk Oskam

Gedichten, romans en fotokunstdruk in impressionistische stijl, zelf geproduceerd in kleine oplagen.

Expositieadres:Oudeweg 3, Reeuwijk

Irma Sier

Schiderijen

Irma Sier

Is het textielkunst; zijn het schilderijen of transparante stofcomposities? Gevangen in een lijst met passe-partout lijkt het op het eerste gezicht of we naar tere aquarelachtige landschappen en bloemstillevens kijken. Maar dan merk je dat je eerste blik je op het verkeerde been zet. Voel je bij een aquarel dat de transparante verf met de fysieke grens van het papier te maken krijgt in Irma’s werk herken je een dimensie die je niet meteen kunt plaatsen. Dan blijkt het niet over verf te gaan, maar over zorgvuldig over elkaar geschoven voile-achtige stof in subtiele tinten, die een heel eigen sfeer aan een landschap geeft. In de bloemstillevens krijgt de fragiele stof door voorzichtig contact met een kaarsvlam lichte driedimensionale vormen die het werk extra verlevendigen. Bij Irma blijkt schilderen zonder verf mogelijk en benadrukt het materiaal het karakter van haar onderwerp.

Telefoon:06 44 18 73 70

Piet de Wilde

Beelden

Piet de Wilde

Bronzen beelden, vaak gecombineerd met andere materialen. Herkenbare voorstellingen van mens en dier met een knipoog naar fantasie. Ik kan ook in opdracht werken.

Expositieadres:Graaf Florisweg 13, Nieuwerbrug aan den Rijn

Telefoon:06 29 81 13 46 of 0348 689 973

Aaf Corbijn

Prints/tekeningen

Aaf Corbijn

Inkttekeningen geprint op textiel en papier.

Expositieadres:Zuidzijde 92, Bodegraven

Jacky de Lima

Goudsmid

Jacky de Lima

Ik maak handgemaakte sieraden in zilver en goud in eigen atelier. Naast mijn eigen collectie in de winkel werk ik ook in opdracht. Dit kan zijn het vermaken of het ontwerpen en vervaardigen van een nieuw sieraad zonder of met toevoeging van edelstenen.

Expositieadres:Willemstraat 43c, Bodegraven

Telefoon:06 22 96 38 92

Leo van der Vlist

Schilderijen

Leo van der Vlist

Ik ben Leo van der Vlist, geboren bij de schilderwerkplaats aan ‘de Molenbrug’. Hier waren mijn vader en opa huisschilder. Vertrouwd met verf ging ik eerst naar de LTS huisschilderen, daarna de Schildersvakschool Utrecht. Geleidelijk ging mijn voorkeur uit naar de artistieke mogelijkheden van verf en verruilde ik de ladder, verfbus en de huisschilderkwast voor het palet, penselen en de ezel van de kunstschilder. Mijn ouderlijk huis stond naast het grote atelier van de kunstenaarsechtpaar Mertensi. Als jochie liep ik daar rond en leerde over compositie, kleurenleer en heel aandachtig kijken. In tegenstelling tot grote abstracte kunstwerken die het echtpaar maakte, ging ik in navolging van de grote schilders van de ‘Haagse School’ liever buiten in de natuur ‘en plein air’ schilderen. Om de sfeer en het licht in één keer in olieverf te vangen. Hollands impressionisme!

Naast kunstschilder ben ik molenaar. Beroepsmatig op zowel korenmolen ‘de Zwaluw’ in Kesteren als reservemolenaar op de vier nog in bedrijf zijnde molenviergang Aarlanderveen. Daarnaast ruim 30 jaar als ‘vrijwillig molenaar’ op de poldermolen van de Weijpoortse polder in Nieuwerbrug.

Ik exposeer bij verschillende bekende galeries in o.a. Amsterdam, Haarlem, Diepenheim, Nieuwkoop, Dordogne (Fr), Gouda en in Den Haag.
Mijn schilderijen hangen in Nederland en over de hele wereld zoals in de Verenigde Staten, Frankrijk, China, België, Nieuw Zeeland, Scandinavië en Japan.

Expositieadres:Zuidzijde 73, Bodegraven

Telefoon:06 50 51 44 86

Winnie De Keizer

Papierkunst

Winnie De Keizer

Collages, pop-ups, boekvouwkunst. Mixed media: papier, verf, natuurlijke materialen, fototransfer, textiel.

Expositieadres:Noordstraat 7a, Bodegraven

Telefoon:06 48 80 37 26

Corry Swanenburg

Beelden

Corry Swanenburg

Ik ben altijd op zoek naar verbinding en balans in mijn beelden en uit dit in diverse steensoorten.

Expositieadres:Raadhuisweg 1 (Thomashuis), Reeuwijk

Telefoon:06 53 83 45 99

Wouter Pieters

Schilderijen

Wouter Pieters

Ik maak acrylschilderingen op papier en doek. Ik haal mijn ideeën vaak uit bestaande topkunst zoals van Vincent van Gogh en Monet en geef er dan een eigen draai aan. Bij mijn laatste schilderijen heb ik mijn fantasie gebruikt rondom titels zoals: “Feest”, “Dieren op weg naar Blijdorp” en “De vrolijke worm”. Eenvoudige kunst met een glimlach.

Expositieadres:Raadhuisweg 1 (Thomashuis), Reeuwijk

Kockie Neven

Schilderijen

Kockie Neven

Kleur inspireert de vorm. Mijn onderwerpen vind ik bij de Reeuwijkse plassen, op mijn reizen en soms zelf thuis. Ik hoop dat mijn schilderijen vragen oproepen waardoor je langer blijft kijken.

Expositieadres:Thomashuis, Raadhuisweg 1, Reeuwijk

Telefoon:06 22 69 25 92

Ilona Koot

Schilderijen

Ilona Koot

Ik schilder met aquarel en acryl verf, de natuur is mijn inspiratie, de kleuren en vormen van bomen, bloemen schilder ik graag. Landschappen met mooie luchten zijn ook prachtig om te schilderen. Ook schilder ik vogels en andere dieren.

Expositieadres:Zuidzijde 47, Bodegraven

Telefoon:06 40 97 46 33

Jannie van der Stoel

Schilderijen

Jannie van der Stoel

Ik heb een eigen stijl ontwikkeld met een krachtig kleurrijk palet en een sterke compositie.

Expositieadres:Noordstraat 6, Bodegraven

Telefoon:06 18 39 22 29

Janny Domburg

Keramiek

Janny Domburg

Geen week zonder klei! Klei is de basis van al mijn werk. Vrolijke kleuren, mooie vormen. Dagelijks doe ik een beroep op mijn creativiteit in combinatie met mijn fantasie. Nieuwsgierig? Bezoek ons tijdens de kunstroute. Van Harte Welkom.

Expositieadres:Noordstraat 6, Bodegraven

Lisbeth Hertogh

Keramiek

Lisbeth Hertogh

Mijn keramiek is en blijft gebruiksaardewerk waar ik op allerlei manieren een kunstzinnige “draai” aan geef.

Expositieadres:Streekmuseum Reeuwijk, Oudeweg 3, Reeuwijk

Telefoon:0650426476

Eric Ehlert

Sculpturen, beelden

Eric Ehlert

Strakke, scherpe lijnen en spiegelende vlakken of zachte rondingen en aardse vormen. Het is de steen die bepaalt welk van de twee eigenschappen het te maken sculptuur gaat dragen. Met dit credo houwt Eric Ehlert abstracte vormen uit harde steensoorten in moderne strakke belijning. Daarnaast schuwt hij niet het romantische pad te bewandelen. Soms figuratief, vaak geabstraheerd maar altijd met sentiment. Eric Ehlert, sentimenten in steen.

Expositieadres:Zuidzijde 69b, Bodegraven

Telefoon:06 10 77 74 52

Mieke Kraan

Poppen maken, poppen theater

Mieke Kraan

Mieke maakt poppen van 100% wol, hiervoor gebruikt ze dekens, borduurwol, oude truien en schapenwol. ze combineert prikvilten, naaien en borduren in haar werk. Met deze poppen beeld ze haar persoonlijke verhaal in sprookjesvorm uit en maakt daar een voorstelling van. Haar liefde voor het leven, haar plaats op aarde, en alle twijfels en emoties hierover geeft zij vorm in haar poppen en haar spel.

Expositieadres:Wilhelminastraat 5, Bodegraven

Telefoon:06 82 59 59 11

Cokky van Leersum

Recycle Art

Cokky van Leersum

Tassen van bliklipjes, kettingen van leer.

Expositieadres:Huis van Alles, Kaagplein 13, Reeuwijk

Fotoclub CAMERAad

Foto's

Fotoclub CAMERAad

Enkele leden van fotoclub CAMERAad uit Driebruggen tonen dat zij, met behulp van een camera, van het gewone leven kunst maken.

U ziet werk van Wim de Boeveré, Jan Dijkstra, Dorothé Reparon, Esther Scholten, Arjan v.d. Vegte en Lia Bruins.

Expositieadres:Huis van Alles, Laageind 1, Driebruggen