Wil je een expositie melden op onze website? Klik dan hier om dit door te geven!

HOEK 29

Vanaf heden te zien in Hoek29 een bijzondere expositie met vier gastexposanten. Hieronder vind u meer informatie over de kunstenaars. De expositie kunt u bezichtigen tot en met 31 maart 2019.

Daarnaast is natuurlijk het werk van de vaste exposanten te zien: Ap Quist, IJsbrand Swart, Nisett de Wit, Piet van der Zee en Corrie Voordouw.

Hoek29
Markstraat 29, Bodegraven

Openingstijden: dinsdag 10:00 – 14:00 uur; vrijdag en zaterdag 10:00 – 16:00 uur.

Voor meer informatie:
Corrie Voordouw
hoeknegenentwintig@gmail.com

Agnes Valk

Agnes Valk (1957) maakt al sinds jaren schilderijen en beelden van keramiek en speksteen. Sinds 2013 in haar eigen atelier in Korteraar, waar zij ook les en workshops geeft in boetseren. Haar laatste project zijn de vrolijke scheve huisjes van keramiek. Zij heeft zich hierbij laten inspireren door de geveltjes in Goes, die zij zag toen zij daar in 2016 op vakantie was. De grote huisjes zijn voorzien van ledverlichting. Onder de kleine kunnen waxinelichtjes geplaatst worden. Wilt u meer over Agnes en haar werk weten kijk dan op www.agnesvalk.nl.

Geskea Andriessen

Geskea Andriessen maakt portretten, landschappen en stillevens van textiel. Ze verft haar stof of gebruikt diverse lapjes, textielverf en technieken. Garens spelen een grote rol in haar werk die zij zowel machinaal als met de hand toepast om mee te schetsen, lagen aan elkaar te bevestigen, textuur te creëren en accenten mee aan te brengen. Haar werken hebben op diverse textielfestivals gehangen en zelfs in Rusland hing haar werk.

Boudewijn Schrijver

Het recente werk van de Leidse schilder Boudewijn Schrijver (1958, Leiden) oogt als een pop-art achtige versie van het strenge kubisme, naïef en zachtaardig. Soms met Pollock slierten en druipers verf of vlekken a la Sam Francis. Het is hedendaagse figuratieve abstractie, vrolijk met de rauwheid van de ‘in your face’ mentaliteit.  Een collagewereld vol van cartoonfiguren en reklameafbeeldingen.

SASKIA VERGUNST

Als je nou een roestige spijker of een mooie tak op straat ziet liggen. Kun je dat laten liggen of net zoals ik, oprapen en meenemen? Hamsteren, wat niet is, kan nog worden! Begrijp je? Dan nog wat kringloopwinkels en rommelmarkten aflopen. Dit mixen met gedachten en emotie, en er ontstaat een nieuw verhaal in beeld. Oud wordt nieuw, ik ben dus een Oudvinder. Het is pas af als alles klopt. Sommige werken kunnen nog niet de wereld in omdat het juiste stukje nog gevonden moet worden. Geduld hebben en eerlijk tegen jezelf zijn. Als Oudvinder komt het uiteindelijk op mijn pad.

Muzikale fotovoorstelling
Project KAC

Deel 1:

Deel 2:

Kunstmarkt 2019

De Kunstmarkt 2019 wordt georganiseerd door ‘Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk’ op zaterdag 18 mei 2019 van 11-17 uur in het Evertshuis, Julianastraat 4 te Bodegraven. Diverse (lokale) kunstenaars tonen hun kunstwerken, vergroten hun naamsbekendheid en wisselen van gedachten over kunst.

Het Evertshuis

Julianastraat 4 te Bodegraven.

Gedurende het jaar worden er exposities georganiseerd in de foyer van het Evertshuis. Een gevarieerd aanbod, waarin verschillende stijlen en disciplines getoond worden, met veel ruimte voor regionale kunstenaars. Elke expositie wordt feestelijk geopend en de exposities zijn te bekijken tijdens de openingsuren van het Evertshuis.

Expositie Bert Hermans en Riesjart Bus
De opening is zaterdagmiddag 9 februari 2019 om 16.00 uur en de expositie is te bezichtigen tot 4 april 2019

Expositie ‘Op reis door de geschiedenis van Nederlands-Indië’
De opening is op zaterdag 6 april 2019 om 16:00 uur en de expositie is te bezichtigen tot 16 mei 2019

Expositie Fred Hemmes en Leo Gerritsen
Deze expositie is te bezichtigen van 18 mei 2019 tot 11 juli 2019